Notices

NEW user-friendly SDK Launcher  Thread Tools Reply
Old 06-02-2013, 10:01 AM   #1
IcyEyes
L2: Member
 
IcyEyes's Avatar
 
IcyEyes is offline
Posts: 85
Thanks given: 24
Thanks received: 55

Cool [TOOL] New Team Fortress 2 SDK launcher


Team Fortress 2 SDK launcher

The Team Fortress 2 SDK Launcher is a handy little tool designed to make using the newly updated SDK dead easy. Simply open the launcher and select the tool you want to run. All required settings to get the SDK working are automatically configured for you. No need to run any bat files, etc. On top of that it also contains some helpful extras. I'll be continuing to expand and improve upon it in the future so please feel free to offer feedback and suggestions on what you'd like to see done with it.



Features:
  • Automatically locates and configures required SDK settings. No need to manually run any bat files.
  • Helpful quick links to commonly needed SDK resources.
  • More to come....



Download version 0.2
Last updated 6/3/2013

__________________
>> N00bicidal.com << Kills 99.9% of n00bs!
 
Last edited by IcyEyes; 06-05-2013 at 08:31 AM. Reason: update
Reply With Quote
Advertisement
 
Advertisement
Advertisement Sponsored links

Old 06-02-2013, 11:46 AM   #2
nightwatch
L5: Alleged Expert
 
nightwatch's Avatar
 
nightwatch is offline
Posts: 488
Thanks given: 318
Thanks received: 345

Default NEW user-friendly SDK Launcher


That's pretty nifty. Is there anyway to tack on that functionality to my in-game hud?
 
Reply With Quote
Old 06-02-2013, 01:46 PM   #3
A Boojum Snark
Toraipoddodezain Mazahabado
 
A Boojum Snark's Avatar
 
A Boojum Snark is online now
Posts: 4,927
Thanks given: 129
Thanks received: 5,139

Default NEW user-friendly SDK Launcher


Quote:
Originally Posted by IcyEyes View Post
Just select your Steam directory at start-up and your good to go.
No need, snag it from the registry at HKCU\Software\Valve\Steam\Steampath.

edit: see below

__________________
(>^_^)>---[] Mapper Kirby says you must get:
Ultimate Mapping Resource Pack!
 
Last edited by A Boojum Snark; 06-02-2013 at 04:16 PM.
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to A Boojum Snark For This Useful Post:
Old 06-02-2013, 03:45 PM   #4
henke37
Veteran Member
 
henke37's Avatar
 
henke37 is offline
Posts: 865
Thanks given: 110
Thanks received: 148

Default NEW user-friendly SDK Launcher


But is that the install path of the game? Steam actually allows you to put the games on a location different than the steam.exe executable. And you get to choose for each game.

__________________
Needs more trains.
 
Reply With Quote
Old 06-02-2013, 04:03 PM   #5
A Boojum Snark
Toraipoddodezain Mazahabado
 
A Boojum Snark's Avatar
 
A Boojum Snark is online now
Posts: 4,927
Thanks given: 129
Thanks received: 5,139

Default NEW user-friendly SDK Launcher


oh... hmm. I forgot they added that feature. This presents potential issues in my pack installer.

edit: Since I don't have a secondary steam library I'm not sure if the registry says anything about their existence or contents, but I found that HKCU\Software\Valve\Hammer\General\Directory stores the location that Hammer was last ran from which would work, as long as you have a check that it contains "Team Fortress 2\bin" before using it.

__________________
(>^_^)>---[] Mapper Kirby says you must get:
Ultimate Mapping Resource Pack!
 
Last edited by A Boojum Snark; 06-02-2013 at 04:18 PM.
Reply With Quote
Old 06-02-2013, 05:20 PM   #6
Izotope
L1: Registered
 
Izotope's Avatar
 
Izotope is offline
Posts: 35
Thanks given: 24
Thanks received: 5

Default NEW user-friendly SDK Launcher


dem sound effects
>OHH DIS IS BAD
>NOPE
 
Reply With Quote
Old 06-03-2013, 05:20 AM   #7
IcyEyes
L2: Member
 
IcyEyes's Avatar
 
IcyEyes is offline
Posts: 85
Thanks given: 24
Thanks received: 55

Default NEW user-friendly SDK Launcher


Quote:
Originally Posted by nightwatch View Post
Is there anyway to tack on that functionality to my in-game hud?
I suppose you could with a custom HUD, but I'm not sure what the advantages of that would be?

@A Boojum Snark

I was really just being lazy and didn't feel like looking through the registry, but thanks to your info I've made it so it will now search the Steam folder automatically and only ask for the location of TF2 if it can't find it. Thanks for the help!

The program also now checks the VPROJECT variable directly instead of just executing Valve's bat files.

__________________
>> N00bicidal.com << Kills 99.9% of n00bs!
 
Last edited by IcyEyes; 06-03-2013 at 05:26 AM.
Reply With Quote
Old 06-03-2013, 12:03 PM   #8
Mr.Late
L5: Alleged Expert
 
Mr.Late's Avatar
 
Mr.Late is offline
Posts: 403
Thanks given: 137
Thanks received: 151
Blog Entries: 2

Default NEW user-friendly SDK Launcher


Quote:
Originally Posted by A Boojum Snark View Post
oh... hmm. I forgot they added that feature. This presents potential issues in my pack installer.

edit: Since I don't have a secondary steam library I'm not sure if the registry says anything about their existence or contents, but I found that HKCU\Software\Valve\Hammer\General\Directory stores the location that Hammer was last ran from which would work, as long as you have a check that it contains "Team Fortress 2\bin" before using it.
Yes there is an issue with your pack installer. I have TF2 on different drive so I had to change installion folder manually.

__________________
Yepyep!
 
Reply With Quote
Old 06-03-2013, 01:05 PM   #9
A Boojum Snark
Toraipoddodezain Mazahabado
 
A Boojum Snark's Avatar
 
A Boojum Snark is online now
Posts: 4,927
Thanks given: 129
Thanks received: 5,139

Default NEW user-friendly SDK Launcher


Should have posted about it or PMed me or something. I always ask people to give me a heads up if there are problems when I make changes, but often I learn of a problem myself and people respond with "oh yeah that is a thing" but never brought it up.

...but I don't wish to derail this thread, so I'll just mention that yesterday after posting that I went and updated the installer to use the other registry key, so it should work for you in the future.

__________________
(>^_^)>---[] Mapper Kirby says you must get:
Ultimate Mapping Resource Pack!
 
Reply With Quote
Old 06-04-2013, 02:59 PM   #10
duppy
L1: Registered
 
duppy's Avatar
 
duppy is offline
Posts: 35
Thanks given: 4
Thanks received: 8

Default NEW user-friendly SDK Launcher


So does this do anything more than run hammer.exe, hlmv.exe, hlfaceposer.exe, and modify the VPROJECT environment variable? I'm fine with using the desktop shortcuts if that's all it does.
 
Reply With Quote
Advertisement
 
Advertisement
Advertisement Sponsored links

Reply  

Previous Thread Next Thread
Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Tags
sdk launcher, source sdk
Forum Jump

All times are GMT -5. The time now is 12:06 AM.